Tunnetko FODMAP-ruokavalion?

07.11.2018

FODMAP-ruokavaliota käytetään muun muassa ärtyvän suolen oireyhtymän (IBS) hoidossa. Ruokavaliota tutkitaan yhä enemmän suolisto-oireiden hoidossa, mutta se ei ole vielä kovinkaan tuttu kaikille sairaanhoitoalan ammattilaisille – saatikka keittiöalan henkilöille. Yhä useammat suolisto-oireita potevat henkilöt saavat FODMAP-ruokavaliosta apua, joten ammattilaisten olisi hyvä tuntea erityisruokavalion perusteet.<...

LUE LISÄÄ

Etsitään ravitsemusterapeuttia – tule mukaan tiimiimme!

01.11.2018

Oletko itsenäisestä työskentelystä nauttiva, potilastyötä tehnyt, laillistettu ravitsemusterapeutti? Ilmianna itsesi ja hae mukaan tiimiimme!

Nutrinet hakee laillistettua ravitsemusterapeuttia äitiysloman sijaisuudelle Turun seudulle helmikuusta 2019 alkaen. Työtehtävän tuntimäärä vaihtelee, arviolta tarve on noin 20–35 h/vk. Tarvetta lyhyemmille sijaisuuksille voi mahdollisesti tulla jo ennen helmikuuta...

LUE LISÄÄ

Unohda ummetus – liike ja kuidut avuksi

15.10.2018

Jos tehtäisiin kysely suolen hyvinvoinnista toimistoissa, liikenteessä tai vaikka palvelutalossa, nousisi yhteiseksi vastaukseksi ummetus. Kaikkialla istutaan päivät pitkät. Kun liikunta jää vähäiseksi, jää suoli vaille normaalia vauhdittajaa. Jos vielä juominen eri syistä on vähäistä, eikä ruuasta saada riittävästi kuituja, ei oikeastaan ole ihme, että olo tuntuu täyteläiseltä, turvottaa ja on jotenkin vaikea ol...

LUE LISÄÄ

Helli sydäntäsi – Maailman sydänpäivää vietetään lauantaina 29.9.

27.09.2018

Lauantaina 29.9.2018 vietetään vuosittaista Maailman sydänpäivää ja pukeudutaan sen kunniaksi punaiseen. Sydänpäivän tarkoituksena on lisätä tietoutta sydänsairauksista ja kannustaa ihmisiä pitämään huolta omasta terveydestään. Sydän- ja verisuonitaudit ovat edelleen merkittävin kuolinsyy maailma...

LUE LISÄÄ

Maksuton suomalainen kouluruoka 70 vuotta!

11.09.2018

Maksuton kouluruoka on Suomen yksi ylpeyden aiheista, ja se täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Meillä kaikilla on monenlaisia muistoja kouluruoasta, mikä tekee siitä niin erityisen. Nämä ruokamuistot kantavat läpi elämän.

Jokainen suomalainen esiopetuksen, peruskoulun sekä lukion ja ammattikoulun oppilas voi Suomessa nauttia maksuttoman kouluaterian. Tämä koskee satojatuhansia ...

LUE LISÄÄ

Miksi valita Nutrinetin ravitsemusterapeutti?

08.08.2018

Laillistettu ravitsemusterapeutti on terveydenhuollon ainoa ammattilainen, jolla on yliopistotasoinen koulutus ravitsemushoidosta ja -terapiasta. Tämä erottaa heidät esimerkiksi ravintoterapeuteista, ravintoneuvojista ja ravintovalmentajista. Nutrinet tarjoaa vuosien kokemuksella ravitsemusterapiapalveluja joustavasti alihankintana niin julkiselle kuin yksityiselle sektorille.

Ravitsemusterapeuteilla on monipuolinen osaamin...

LUE LISÄÄ

Innovaatiosetelillä ravitsemusasiantuntijan osaamista yrityksellesi 

04.04.2018

Oletko kuullut TEKES:in innovaatiosetelistä? Sen avulla voit hankkia ravitsemusasiantuntijapalveluita yrityksellesi. Innovaatioseteli on TEKES:in myöntämä ja sitä voi hakea pk-yritys, jolla on jokin uusi kansainvälistä kasvupotentiaalia omaava tuote tai palveluidea, jonka eteenpäinviemiseksi tarvitaan ulkopuolista osaamista. 


Innovaatiosetelin voi käyttää innovaatiotoimintaan liittyvien asiantuntijapalvelujen hanki...

LUE LISÄÄ

Maahanmuuttaja kotoutuu ruokapöytään

31.01.2018

Maahanmuuttajia on kahdenlaisia. On niitä, jotka tulevat uuteen maahan työn, opiskelun tai adoption vuoksi tai ulkomaalaisen avioituessa suomalaisen kanssa ja perustaessa perhettä tänne. Viime aikoina kuitenkin enemmän keskustelua ovat saaneet aikaan pakolaisina maahamme tulleet. Osa heistä jää tänne, osa lähtee takaisin tai muualle, jossa olosuhteet ovat heidän mielestään suotuisemmat uudelle elämänvaiheelle.  Kotoutuminen on ...

LUE LISÄÄ

Laura, senior advisor, hallituksen puheenjohtaja

31.01.2018

Olen Laura Sinisalo ja toimin nykyään Nutrinetissä senior advisor- nimikkeellä. Jäin heinäkuussa 2017 eläkkeelle ja siirsimme toimitusjohtajuuden erikoislääkäri Ilkka Tiittaselle, joka on yksi yrityksen omistajista ja hallituksen jäsen. Itse toimin edelleenkin hallituksen puheenjohtajana. Olen siis edelleenkin taustalla henkilökunnan apuna varsinkin kansainvälisissä toimeksiannoissa. Olen opiskellut ravitsemustiedettä Helsingin ...

LUE LISÄÄ

Syö hyvää syövästä huolimatta

04.01.2018

Viime kevään ja syksyn aikana olemme kiertäneet Pohjois-Savon alueella Syö hyvää syövästä huolimatta –luentojen merkeissä, jotka on järjestetty yhteistyössä Pohjois-Savon syöpäyhdistyksen kanssa.

Syöpäsairaudet voivat tuoda mukanaan monenlaisia haasteita ravitsemukseen. Vakavan sairauden herättämät tunteet voivat heikentää ruokahalua ja syöpähoidot voivat tuoda tullessaan sivuvaikutuksena esimerkiksi pahoinvoi...

LUE LISÄÄ