Maksuton suomalainen kouluruoka 70 vuotta!

11.09.2018

Maksuton kouluruoka on Suomen yksi ylpeyden aiheista, ja se täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Meillä kaikilla on monenlaisia muistoja kouluruoasta, mikä tekee siitä niin erityisen. Nämä ruokamuistot kantavat läpi elämän.

Jokainen suomalainen esiopetuksen, peruskoulun sekä lukion ja ammattikoulun oppilas voi Suomessa nauttia maksuttoman kouluaterian. Tämä koskee satojatuhansia oppilaita päivittäin. Maksuttomalla kouluruoalla voidaan taata ainakin yksi monipuolinen ja ravitseva ateria lapselle ja nuorelle päivittäin hänen taustoistaan riippumatta. Kouluruoan sisältö on muuttunut paljon alkuvuosistaan ja nykyään sen toteutusta ohjaa kouluruokailusuositus. Syödään ja opitaan yhdessä – kouluruokailusuositus päivittyi vuonna 2017. Nykyään ymmärretään yhä paremmin kouluruokailun merkitys niin ruokakasvattajana, terveyden edistäjänä kuin hyvien oppimistulosten edesauttajana.

Vaikuttavinta maksuttomassa ja ohjatussa kouluruoassa on jokainen syöty monipuolinen ateria. Tähän voivat vaikuttaa niin koulun keittiöhenkilökunta, opettajat, kotiväki kuin kuntapäättäjät luomalla yhdessä parhaat mahdolliset puitteet kouluruokailulle ja siten oppilaiden hyvinvoinnille. Kouluruoka on pääasiassa suomalaista perusruokaa. Monipuoliseen kouluateriaan kuuluvat lämmin ruoka, salaatti, raaste, leipä, levite ja juoma. Sen ravitsemukselliseen laatuun otetaan kantaa kouluruokailusuosituksissa.

Nutrinet tarjoaa ravitsemusosaamistaan kouluruoan ruokalistasuunnitteluun ja kouluttaa henkilökuntaa uudistuneiden kouluruokailusuositusten sisällöstä yrityksen omien tarpeiden mukaan. Nutrinet tahtoo olla mukana takaamassa ravitsemuksellisesti parasta kouluruokaa jokaiselle Suomen oppilaalle tarjoamalla luotettavaa asiantuntemustaan kouluruokailun laadun kehittämisessä.