Minna, ravitsemusasiantuntija

30.11.2017

Olen Minna, Nutrinetin ravitsemusasiantuntija vuodesta 2015 lähtien. Äitiysvapaan jälkeen olen palannut syksyn alussa intoa puhkuen töiden pariin. Nutrinetin kautta olen tehnyt kuntoutuslaitoksessa ravitsemusterapeutin monipuolista työtä sisältäen yksilö- ja ryhmäohjauksia. Tämän syksyn aikana olen ollut mukana toteuttamassa Syö hyvää syövästä huolimatta -luentokiertuetta yhteistyössä Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen kanssa sekä ollut mukana ravitsemustutkimuksen toteuttamisessa.

Lukioikäisenä minulla oli useita vaihtoehtoja mihin lähtisin jatkamaan opiskelujani. Ravitsemustiede kuulosti hyvin monipuoliselta alalta, jossa yhdistyi useampi kiinnostukseni kohde: terveyden edistäminen, ravitsemus, käyttäytymistieteet ja luonnontieteet. Olen työskennellyt ravitsemusterapeuttina perusterveydenhuollossa ja kuntoutussektorilla. Sydäntäni lähellä ovat erityisesti neurologisten kuntoutujien ravitsemusohjaus sekä aliravitsemuksen ehkäisy ja hoito.

Farmaseuttina olen työskennellyt avoapteekeissa. Ammattini tukevat toisiaan. Farmaseuttina työskennellessäni asiakkaat ilahtuvat, kun lääkeneuvonnan lisäksi minulta saa myös ruokavaliovinkkejä esimerkiksi vatsavaivoihin tai kolesterolin ja verenpaineen alentamiseksi. Lääketietämys tuo myös lisäsyvyyttä ravitsemusterapeuttina työskentelyyn auttaen hahmottamaan kokonaistilannetta.

Vapaa-ajallani minut pitää virkeänä touhukkaat poikani. Parhaiten rentoudun lukemalla, luonnossa liikkumalla ja “kotoilemalla”. Toivotan kaikille tunnelmallista Joulun odotusta!