LUENNOT JA KOULUTUKSET

Haluatteko järjestää koulutuksen ravitsemuksesta? Kaipaako henkilökuntanne ammatillista osaamista tukevaa ravitsemuskoulutusta tai työhyvinvointia tukevaa ravitsemusterapeutin luentoa? Tarvitsetteko ravitsemusasiantuntijan luennoitsijaksi tilaisuuteenne? Nutrinet järjestää ravitsemukseen liittyvän tarpeidenne mukaisen luennon tai koulutuksen helposti ja näppärästi.

  • Ammatillinen täydennyskoulutus (sairaan- ja terveydenhoitajat, lääkärit, ravitsemusterapeutit, apteekkien, ruokahuollon, kaupan ja keittiöalan henkilökunta)
  • Työyhteisöjen hyvinvointia tukevat luennot
  • Eri potilasryhmille ja heidän omaisilleen suunnatut luennot (potilasjärjestöt)

Koulutusmuodot:

  • Yksittäiset luennot ja -koulutukset
  • Kurssit
  • Luento- ja koulutuskiertueet

Toteutamme koulutuksia suoraan asiakasyrityksille, organisaatioille ja yhdistyksille tai toimimme koulutusorganisaatioiden ja -yritysten kumppaneina.


ESIMERKKEJÄ LUENNOISTA

Ruoasta vireyttä työpäivään

Pienetkin muutokset ruokailutottumuksissa voivat vaikuttaa merkittävästi työvireeseen. Mitkä ovat parhaat aamupalavaihtoehdot, kuinka lounas kannattaa koostaa ja mitä valita välipalaksi?

Jojoilusta painonhallintaan

Jatkuva painon jojoilu on rasittavaa paitsi elimistölle myös psyykelle. Painoa ei tarvitse hallita hampaat irvessä, myös rennommalla asenteella voidaan paino pitää kurissa. Millä keinoin painon voi pitää vakaana ja kuinka suuria ponnisteluja se loppujen lopuksi vaatii?

Vuorotyöläisen ruokapaletti

Vuorotyö asettaa haasteita terveyttä edistäville ruokavalinnoille ja ateriarytmille. Se asettaa haasteita myös ruoansulatukselle ja aineenvaihdunnalle. Miten olisi hyvä syödä eri vuorokauden aikoina? Käytännön vinkkejä siihen kuinka vuorotyöläinen voi syödä säännöllisesti ja monipuolisesti.

Stressi ja ruokavalio

Henkistä kuormitusta aiheuttava työ tuntuu usein myös ruoansulatuskanavassa. Turvotuksiin, ilmavaivoihin, vatsakipuihin, närästykseen ja epämääräisiin vatsaoireisiin voidaan vaikuttaa ruokavaliolla. Kuinka ruokavalio kannattaa koostaa ja rytmittää, jotta vatsa ei oireilisi kohtuuttomasti? Olisiko tietoisesta syömisestä apua?

Hinta alkaen 350€/ yhden tunnin luento (alv 0%), Hinta sisältää valmistelutyön ja luennoimisen. Hintaan lisätään mahdolliset matka- ja majoituskulut.


ESIMERKKEJÄ AMMATILLISISTA KOULUTUKSISTA

Hoida vajaaravitsemus, kesto 1,5 h, hinta alkaen 490 €

Perustiedot vajaaravitsemuksen tunnistamiseen ja hoitoon sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille ja myös ruokahuolloille.

Tuotekortti koulutuksesta

Vajaaravitsemus ja kliiniset ravintovalmisteet, kesto 3h, hinta alkaen 650 €

Käytännönläheinen, tykätty koulutus. Vajaaravitsemuksen tunnistaminen ja yleisyys, hoidon kustannusvaikuttavuus, hoito ja ehkäisy. Kliiniset ravintovalmisteet: valikoima, käyttötarkoitukset, valmisteiden maistelua ja käytännön vinkkejä keskustellen.

Tukea ravitsemusohjaukseen - ruokavalion arviointi , kesto 2 h, hinta alkaen 580 €

Yksilöllinen ravitsemusohjaus perustuu asiakkaan nykyiseen ruokavalioon ja elämäntilanteeseen. Koulutus antaa valmiudet ruokavalion pääpiirteiseen arviointiin vastaanottotyössä.

Työikäisen ravitsemus, kesto 4 h, hinta alkaen 860 €

Ravitsemus vaikuttaa työssä jaksamiseen ja vireyteen. Koulutuksessa käsitellään työikäisten henkilöiden ravitsemuksellisia tarpeita ja vireyttä edistäviä ruokavalintoja. Syöminen tasapainoon vuorotyössä, välineitä ravitsemusohjaukseen (lihavuus, metabolinen oireyhtymä ja tyypin 2 diabetes), uudet ravitsemussuositukset käytännössä.

Esimerkkihinta sisältää valmistelutyön ja luennoimisen. Hintaan lisätään mahdolliset matka- ja majoituskulut ja ALV%.

REFERENSSIT

Itä-Suomen yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelu, Aducate

Farmasian oppimiskeskus, FOK

Mehiläinen Oy

Orion Pharma

Forssan terveyden ja hyvinvoinnin kuntayhtymä

Rinnekoti- Säätiö

OTA YHTEYTTÄ

PALVELUESIMERKKI: Kahvila-ravintolan työntekijöille erityisruokavalioiden toteutuksesta

Kahvila – ravintolan työntekijät kaipasivat kertausta ja päivitystä erityisruokavalioista ja allergioista. Sekaannusta aiheutti muun muassa laktoositon vs. maidoton ruokavalio sekä esimerkiksi gluteenittomuuden tarkkuus.  Koulutuksella haluttiin varmistaa, että kaikilla työntekijöillä on yhteneväinen ja ajantasainen tieto sekä sovitut toimintatavat ruokavalioiden toteuttamisesta. Kahvila halusi varmistaa, että se tarjoaa kaikille asiakkailleen turvallisesti ruokaa.

Koulutukseen haluttu sisältö käytiin läpi puhelinpalaverissa ja materiaali lähetettiin etukäteen asiakkaalle.  Puhelimessa kartoitettiin taustoja, jotta koulutus kohdistetaan oikein. Koulutus järjestettiin sellaiseen kellonaikaan, että mahdollisimman moni työntekijä saatiin mukaan ja sijaisilla varmistettiin kahvilan toiminta koulutuksen ajan. Koulutus kesti 4 tuntia ja osallistujat olivat tyytyväisiä sen antiin. Koulutus paransi myös työilmapiiriä, koska kaikilla oli samat päivitetyt tiedot. Tällöin käytännöistä keskusteluun ei tarvinnut käyttää aikaa.