Sarianna, ravitsemusasiantuntija

20.09.2017

Olen työskennellyt ravitsemusasiantuntijana Nutrinetissä kolmen ja puolen vuoden ajan. Työtehtäväni ovat painottuneet ravitsemusohjaukseen, -viestintään ja -tutkimukseen sekä myyntiin ja markkinointiin. Laillistetun ravitsemusterapeutin koulutus on antanut hyvän lähtökohdan näin monialaiselle työskentelylle. Työtehtävät ovat täydentäneet toisiaan. Jokaisesta työkokemuksesta on aina iloa myös toiseen työhön.

Opiskelijana unelmani oli työskennellä kuntoutuskeskuksessa. Nyt keski-ikäisenä unelmani on toteutunut. Tällä hetkellä työskentelen pääosin kuntoutuksen parissa ravitsemusterapeuttina. Työhöni kuuluu yksilö- ja ryhmäohjausta KELA:n kuntoutuskursseilla. Ohjauksessa pyrin asiakaslähtöisyyteen, kokonaisvaltaiseen työotteeseen ja tavoitteellisuuteen. Myös elintarviketeollisuuden ravitsemusviestintä, myynti ja markkinointi ovat edelleen ajankohtaisia työtehtäviäni. Pidän asiakkaiden kanssa työskentelystä ja toisaalta myös kirjoittamisesta sekä muun sisällön tuottamisesta eri viestimiin. Aiheet ja kokemus kirjoittamiseen nousevat usein käytännön työstä.

Ravitsemuksessa minua kiinnostaa ja haastaa tällä hetkellä eniten ruoansulatuskanavan sairauksien ravitsemushoito, ja esimerkiksi mikrobien merkitys suoliston hyvinvoinnille. Hoito on hyvin kokonaisvaltaista, kokeilevaa ja yksilöllistä. Oirehtimiseen vaikuttaa myös psyykkinen hyvinvointi. Minua innostaakin ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin huomioiminen ravitsemuksessa ja siihen liittyen mm. tietoisen läsnäolon ja – syömisen ajatukset.

Vapaa-ajallani olen hyvin liikunnallinen. Käyn kuntosalilla säännöllisesti, juoksen, hiihdän ja pyöräilen. Uusin innostuksen kohteeni on polkujuoksu. Lasten harrastamisen myötä elän myös jalkapallo- ja voimistelijaäidin arkea.